nieuws

Kamerleden moeten etensresten opruimen

Horeca

Leden van de Tweede Kamer en andere gebruikers van het parlementsgebouw moeten hun etensresten beter opruimen. Doen ze dat niet, dan dreigt het hele Kamergebouw ten prooi te vallen aan de muizen.

In een brief vraagt de directeur bedrijfsvoering donderdag de medewerking van alle ‘Kamerbewoners’ bij de bestrijding van de muizenplaag die al enige tijd delen van het complex teistert. De pogingen de muizen te verdrijven hebben tot dusver weinig uitgehaald, de plaag breidt zich zelfs uit. Volgens de directeur weigeren de muizen hun tandjes in het gif te zetten, omdat ze elders in het gebouw genoeg te eten vinden.

De facilitaire dienst van de Kamer zet in het kerstreces het offensief in tegen de muizen. Het is het personeel, parlementariërs en andere gebruikers dan verboden om nog etenswaren uit de restaurants naar hun werkkamers mee te nemen. Ook krijgen ze afsluitbare bakjes waarin ze hun restjes kunnen opbergen.

Reageer op dit artikel