nieuws

McDonald’s ontdoet zich van Donatos pizza’s

Horeca

Hamburgerketen McDonald’s heeft besloten zijn Donatos pizzeria’s van de hand te doen. Het heeft daartoe besloten omdat de hamburgerketen zich meer op zijn kernactiviteiten wil richten. McDonald’s nam in 1999 de restaurantketen Donatos Pizza over. De strategie van toen was dat het bedrijf meer wilde dan alleen hamburgers verkopen. Nu lijkt McDonald’s daarvan terug te komen.

Het bedrijf heeft buiten de VS niet verder te gaan met de exploitatie van andere merken dan McDonald’s zelf.

,,Ons doel is om minder dingen beter te doen”, aldus een verklaring maandag. Het bedrijf wil zich in de VS meer richten op de ketens Chipotle en Boston Markets Restaurants. Met Chipotle ging McDonald’s in 1998 van start.

Voor de veranderingen die nu op stapel staan, treft het bedrijf in het vierde kwartaal een voorziening van 23 tot 28 dollarcent per aandeel. Op de beurs in New York werd afwijzend gereageerd op de bekendmaking. Het aandeel McDonald’s daalde tijdens de ochtendhandel 0,4 procent.

Reageer op dit artikel