nieuws

Restaurantdeuren Campile Zevenaar weer open

Horeca

Bijna een halvering van de kamerbezetting kreeg het managersechtpaar Eric en Claudia Wortelboer van hotel Campanile langs de A12 bij Zevenaar het afgelopen jaar voor de kiezen. Een felle brand legde op 19 januari 2003 het restaurant en conference-gedeelte in de as. Maandag, exact een jaar na het drama, gingen de restaurantdeuren weer open.

‘Dus nu weer op volle kracht vooruit’’, zegt Eric Wortelboer. Het nieuwe restaurant is volledig ingericht in Campanile nieuwe stijl: open, comfortabel, compleet met een grote bar en gezellige zitjes bij de open haard. ‘Als enige Campanile in Europa is onze entree voorzien van de klokkentoren uit het Campanile logo.’’

Door het wegvallen van het restaurant daalde de kamerbezetting van 70 naar 40 procent. Met name groepen lieten het afweten, aldus Wortelboer. ‘Ik weet nu hoe essentieel een restaurant is voor een hotelbedrijf als het onze. Het bezettingspercentage had nog veel lager kunnen uitpakken als Wortelboer de samenwerking niet zou zijn aangegaan met het nabijgelegen AC restaurant. Om het jaar toch nog redelijk positief af te sluiten, moest het management fors in de personeelskosten snijden. Contracten werden niet verlengd. Op dit moment heeft het bedrijf 13 werknemers, van wie drie fulltime. Vóór de brand waren dat er 23, van wie vijf fulltimers.

‘Dus nu weer op volle kracht vooruit’’, zegt Eric Wortelboer. Het nieuwe restaurant is volledig ingericht in Campanile nieuwe stijl: open, comfortabel, compleet met een grote bar en gezellige zitjes bij de open haard. ‘Als enige Campanile in Europa is onze entree voorzien van de klokkentoren uit het Campanile logo.’’

Door het wegvallen van het restaurant daalde de kamerbezetting van 70 naar 40 procent. Met name groepen lieten het afweten, aldus Wortelboer. ‘Ik weet nu hoe essentieel een restaurant is voor een hotelbedrijf als het onze. Het bezettingspercentage had nog veel lager kunnen uitpakken als Wortelboer de samenwerking niet zou zijn aangegaan met het nabijgelegen AC restaurant. Om het jaar toch nog redelijk positief af te sluiten, moest het management fors in de personeelskosten snijden. Contracten werden niet verlengd. Op dit moment heeft het bedrijf 13 werknemers, van wie drie fulltime. Vóór de brand waren dat er 23, van wie vijf fulltimers.

Reageer op dit artikel