Kooistra betaalt ex-werknemers Oesterbar zwijggeld

Sjoerd Kooistra biedt ex-werknemers van de failliet verklaarde Oesterbar in Amsterdam geld aan om niet met de media te praten. Het zou gaan om € 500,- per gewerkt jaar. Dat stelt fiscalist Leon Lancée in Het Parool. Lancée behartigt de belangen van de oud-medewerkers van de Oesterbar.

In de verklaring zou niet alleen staan dat de oud-werknemers zich niet negatief mogen uitlaten over de werkwijze van Kooistra, ook het bestaan van de verklaring zelf moeten ze geheim houden. ‘Zo wil Kooistra twee vliegen in één klap slaan’, stelt Lancée. ‘Tegen de gemeente Amsterdam kan hij nu zeggen dat hij heus wel goed voor het personeel is. En tegelijkertijd kan hij die mensen de mond snoeren, want hij vindt het heel vervelend dat iedereen maar loopt te vertellen hoe het er binnen dat concern aan toegaat.’

Kooistra zou de regeling hebben voorgelegd aan ‘loslippige’ ex-werknemers. Een aantal daarvan zou volgens Lancée hebben geweigerd de verklaring te ondertekenen. Steven Gelder, PR-man van Sjoerd Kooistra noemt in Het Parool de uitspraken van Lancée ‘lulkoek’ en ‘klinkklare onzin’.