nieuws

Cocktailmaker Ekman bijna ’s werelds allerbeste

Horeca

De op één na beste cocktailmaker van de wereld komt uit Nederland. De Apple Shaker van Mikael Ekman viel zo goed in de smaak tijdens het Cocktail Wereldkampioenschappen in Las Vegas dat de Nederlander tweede werd in de strijd om de International Cocktail Competition.

Cocktailmaker Ekman bijna ’s werelds allerbeste

Aan het wereldkampioenschap in het Riviera Hotel in Las Vegas namen 45 landen deel. Ekman was afgevaardigd door de Nederlandse Bartenders Club, nadat hij vorig jaar de Nederlandse cocktailcompetitie won tijdens de beurs Proeven in Amsterdam. Ook toen maakte de 41-jarige Hoornaar indruk met de Apple Shaker.

Het podium op het wereldkampioenschap werd volledig gevuld met Europeanen. Neville Azzopardi uit Malta werd eerste, Hongaar Antal Kiss derde. De deelnemers kwamen uit alle windstreken, variërend van China tot Puerto Rico en van Montenegro tot Singapore.

Reageer op dit artikel