nieuws

Sectormanager: ‘Chinese toeristen smakken graag

Horeca

Toeristen uit China eten graag bij Chinese restaurants. Ook drinken ze graag warm water bij het eten. En ze smakken, als teken dat ze het eten lekker vinden. Dat zegt Lin Ping Lin, sectormanager Chinees-Indische bedrijven van Koninklijk Horeca Nederland.

Sectormanager: ‘Chinese toeristen smakken graag

Lin schets voor adviesbureau Van Spronsen & Partners de ontwikkelingen voor de Nederlandse horeca van het opkomende land. Vorig jaar ontving Nederland 60.000 Chinezen. In 2007 zijn dat er een half miljoen, zo voorspelde het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen onlangs.

‘Om Chinese reizigers een optimale service te kunnen verlenen moeten horecaondernemers de specifieke behoeften van Chinezen te kennen. Zo willen Chinezen water kunnen koken op hun hotelkamer en bewegwijzering in de Chinese taal’, aldus de uitgave Food for Thought van Van Spronsen & Partners.

Vorige week meldde Misset Horeca dat projectontwikkelaar Shanghai Tuaiyan Property Company een hotel gaat bouwen in Delft, direct aan de A13 en bij natuur- en recreatiegebied Delftse Hout. Het hotel gaat zich richten op zakelijke bezoekers uit China. De bouw begint eind mei of begin juni 2005 en duurt negen maanden.

Reageer op dit artikel