nieuws

Chef-kok Brienen wilde al twintig jaar lang naar Well

Horeca

Chef-kok René Brienen zegt al twintig jaar lang een oogje te hebben gehad op restaurant De Heerlijckheid in het Limburgse Well waar hij in oktober zijn nieuwe restaurant gaat beginnen. Brienen moest vorig jaar de deuren van zijn sterrestaurant Onder de Boompjes in Roermond sluiten na een faillissement.

‘Nu kan ik er alsnog aan de slag. Het is een mooie zaak met een prima ligging aan de Maas’, aldus de 41-jarige Brienen in De Gelderlander over zijn nieuwe culinaire avontuur. Brienen wil het huidige eetcafé ombouwen tot restaurant. Eerder liet Brienen weten in het nieuwe restaurant op een hoog niveau te willen koken tegen populaire prijzen.

Brienen gaat er alles aan doen om een echec zoals met Onder de Boompjes te voorkomen. ‘We beginnen voorzichtig in Well met twee man personeel; één in de keuken en één in de bediening. Een debacle als in Roermond willen we geen tweede keer meemaken. Verdomd lekker koken voor populaire prijzen, dát willen we. Ik begin met een schone lei in een gebied waar ik me thuis voel en waar mijn roots liggen.’

Brienen begon zijn carrière in 1990 in Overloon met restaurant Onder de Boompjes. In 1999 behaalde hij een Michelinster waarna hij drie jaar later Onder de Boompjes verhuisde naar Kasteeltje Hattem in Roermond. In 2003 ging hij failliet waarna hij met behulp van bevriende koks een doorstart maakte. Een fikse naheffing van 23.000 euro aan energiekosten kostte hem uiteindelijk de kop.

Reageer op dit artikel