nieuws

Banen weg bij bierbrouwer InBev

Horeca

De Belgisch-Braziliaanse bierbrouwer InBev is van plan zestig arbeidsplaatsen te schrappen op het hoofdkantoor in Leuven. De functies zijn overbodig geworden door de vernieuwing van de organisatiestructuur van de brouwer. Op het hoofdkantoor werken op dit moment ruim vierhonderd mensen.

Dat melden de Belgische media. InBev denkt voor vijftien mensen een andere functie binnen de organisatie te kunnen vinden. Voor de overige personeelsleden wordt ontslag aangevraagd. Met de sociale partners wordt nog gesproken over een sociaal plan voor de ontslagen werknemers. Het definitieve besluit valt waarschijnlijk over enkele weken.

InBev ontstond vorig jaar door de overname van de Braziliaanse bierbrouwer Ambev. Het is de qua volume grootste bierbrouwer ter wereld. Wat betreft geld is het Amerikaanse Anheuser-Busch nog altijd de grootste. InBev is in Nederland onder meer actief met Jupiler, Hertog Jan en Dommelsch.

Reageer op dit artikel