nieuws

Bioscoopexploitant Pathé introduceert bioscoopabonnement

Horeca

Bioscoopexploitant Pathé introduceert half november in de Randstad een abonnement voor bioscoopgangers. Bezoekers kunnen een kaart aanschaffen waarmee zij voor 17,50 euro per maand onbeperkt naar de bioscoop kunnen. Dat maakte Pathé woensdag bekend.

In Groningen loopt sinds april een experiment met de abonnementen, en de resultaten zijn ,,boven alle verwachtingen”, aldus de bioscoopketen. Pathé is de eerste bioscoopketen in Nederland die met zo’n initiatief komt. De kaart is eerder met groot succes ingesteld in onder meer Engeland en Frankrijk. Abonnees bezochten daar gemiddeld 48 keer per jaar een film. De 1500 abonnees die de afgelopen maanden in Groningen een kaart hebben gekocht, gingen gemiddeld 1,2 keer per week naar de bioscoop toe. ,,De zalen zitten vol”, stelt marketingmanager H. Binsbergen. ,,Bovendien blijkt uit onderzoek dat de klanten erg blij zijn met het initiatief.”
Een regulier kaartje voor een avondvoorstelling kost 8,30 euro. De kaart kent geen beperkingen en geldt ook voor normaal al druk bezochte voorstellingen in het weekeinde.

Reageer op dit artikel