nieuws

China Festival in Amsterdam groot succes

Horeca

Ruim 70.000 mensen hebben afgelopen maand een bezoek gebracht aan het Amsterdam China Festival. Zij bezochten een van de honderd concerten, tentoonstellingen, filmvertoningen, lezingen, debatten, dansoptredens of kindervoorstellingen die op dertig locaties in Amsterdam plaatsvonden. Het evenement werd dinsdagavond afgesloten met een lezing over Chinese kunst en cultuur in de Openbare Bibliotheek van Amsterdam.

Een paar exposities zijn nog langer te bezichtigen, waardoor de organisatie verwacht dat het uiteindelijke aantal bezoekers de 100.000 zal passeren. De deelnemende instellingen waren in het algemeen zeer tevreden, liet de organisatie woensdag weten. Zo vonden veel jongeren hun weg naar het Concertgebouw en kwamen veel Chinese bezoekers naar de tentoonstellingen in het Stedelijk Museum.

Bijna een maand lang heeft heel cultureel Amsterdam in het teken van China gestaan. Het was het grootste cultuurevenement dat ooit in Nederland aan China is gewijd. Het festival kostte 3 miljoen euro, een bedrag dat het bedrijfsleven en de Nederlandse en Chinese overheid bijeenbrachten.

Reageer op dit artikel