nieuws

Flinke winststijging KFC en Pizza Hut

Horeca

Yum Brands, het bedrijf achter de populaire fastfoodgiganten Kentucky Fried Chicken (KFC) en Pizza Hut, heeft de winst flink zien stijgen. De winstsprong in het derde kwartaal van dit jaar bedroeg 16 procent tot 186 miljoen euro in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

De omzet steeg met 3 procent tot 1,9 miljard euro. De winststijging is vooral te danken aan goede resultaten in het thuisland; de Verenigde Staten. Yum waarschuwt wel dat de fraaie winsten zeer waarschijnlijk lager uitkomen door belastingafdracht eind dit jaar. Het bedrijf, waaronder ook Taco Bell valt, is wereldwijd actief in meer dan honderd landen. Bij de onder Yum vallende zaken werken totaal meer dan 34.000 mensen.

Zegsman Jonathan Blum van Yum zegt dat de divisie in China ‘langzaam maar zeker progressie maakt’. Het doel, om dit jaar 375 zaken in China te openen, gaat het bedrijf zeer waarschijnlijk halen. Verder meldt Blum dat het omzetniveau van KFC weer op orde is en dat Yum een verdere groei verwacht.

Reageer op dit artikel