nieuws

Rotterdam wil in de winter net zoveel festivals als in de zomer

Horeca

Het winterprogramma gaat dit jaar bescheiden van start, maar volgens een woordvoerster van Rotterdam Festivals moet dat door de jaren heen uitgroeien tot net zo’n spektakel als in de zomermaanden. De zomerfestivals begonnen ooit met Dunya en het zomercarnaval. Inmiddels zijn er 22 evenementen verspreid over vijf maanden.

In de winter komen er naast de traditionele aankomst van sinterklaas en het Winterplein (met ijsbaan) dit jaar nog een aantal activiteiten bij. Zo is er op 9 december een sprookjesparade. Vanaf 19.00 uur trekken ruim tweehonderd sprookjesfiguren door de verlichte straten van Rotterdam. De tocht begint en eindigt aan de Mauritsweg en verplaatst zich door de binnenstad.

Daarnaast is er het fonkelnieuwe evenement ‘Christmas Wonderland’ op de Coolsingel. Ook dit is nog kleinschalig van opzet, maar belooft volgens de woordvoerster uit te gaan groeien tot een kerstmarkt van formaat. Op de trappen van het stadhuis wordt muziek gemaakt, toneel gespeeld en gezongen door een gospelkoor. Op de Coolsingel staan Zwitserse chalets waar winterse lekkernijen te koop zijn.

Het is dit jaar de 55ste keer dat Rotterdam van de stad Oslo een Noorse kerstboom cadeau krijgt. Op 16 september gaan de honderden lichtjes in de boom aan om daarmee het festival te openen. Het festival duurt tot en met 24 december. Aan het eind van het jaar viert Rotterdam de tweehonderdste verjaardag van schrijver Hans Christiaan Andersen. Het Andersen Festival speelt zich af van 28 tot en met 30 december. De sprookjes van de schrijver worden opgevoerd en voorgelezen.

Reageer op dit artikel