nieuws

Spaanse meesterkok opende eerste Nhube in NH Den Haag

Horeca

De Spaanse meesterkok Ferran Adrià opende dinsdag het NH Den Haag, gelegen middenin het politieke hart van de stad. Het gloednieuwe hotel is het eerste hotel van NH Hoteles in Den Haag en bevat een primeur: NH Den Haag heeft de eerste Nederlandse Nhube! Dit concept is een integratie van lounge, bar, restaurant, woonkamer, bibliotheek en keuken en werd bedacht door Ferran Adrià.

Met de Nhube (spreek uit ‘noebe’) in NH Den Haag wordt dit gastronomisch concept van Ferran Adrià geïntroduceerd in Nederland. Nhube (een samenvoeging van NH en het Spaanse woord nube dat wolk betekent) combineert eten, vrije tijd en ontspanning voor hotelgasten en is een integratie van lounge, bar en restaurant. Michel Knoester is de chef kok van deze eerste Nederlandse Nhube. Hij was eerder chef kok in NH Zoetermeer en leerde de afgelopen maanden de fijne kneepjes van het vak van Ferran Adrià. Met de komst van de Nhube in Nederland komt het aantal Nhube-restaurants wereldwijd op 15.

Het nieuw gebouwde vier-sterren hotel in Den Haag, dat helemaal is afgestemd op de wensen van de zakenreiziger brengt het aantal NH hotels in Nederland op 29. Het hotel beschikt over twee split level suites, tien juniorsuites, dertien executive rooms en een verdieping met zes vergaderruimtes en het Nhube restaurant. Het twintig verdiepingen tellende gebouw is onderdeel van het Prinsenhof-complex en telt 205 kamers. De kamers worden uitgerust met het voor NH kenmerkende comfort zoals draadloze internetverbinding; satelliet-tv, hoofdkussens naar keuze, haardroger, kluisje, betaal-tv en uiteraard air conditioning.

Reageer op dit artikel