nieuws

Veel ‘Jan met de pet-hotels’ reageren op oproep Luken

Horeca

Chris Luken zegt behoorlijk wat reacties te hebben gehad op zijn oproep aan twee- en driesterrenhotels. Luken meldde in de brief dat hij als koper in de markt is. De hotelman wil zijn imperium de komende jaren flink uitbreiden.

‘Vier- en zeker vijfsterrenhotels zijn vaak onderdeel van een keten. Die richten zich in eerste instantie op de zakelijke markt. Ik ben de enige keten in Nederland die zich richt op de leisure-markt voor Jan met de pet. Ik heb inmiddels behoorlijk wat reacties ontvangen op mijn brief. Vergeet niet dat nogal wat hotels in deze klasse kampen met een opvolgingsprobleem’, aldus Luken in Het Financieele Dagblad.

Luken wil zijn Fletcher-groep binnen drie jaar uitbreiden naar 40 tot 45 hotels. Eind van dit jaar wil Luken 25 hotels in zijn portefeuille hebben. Op dit moment staat de teller op vijftien. Verder heeft Luken plannen om meer grip te krijgen op hotelboekingen via internet. Daarnaast denkt hij hard na over het kopen van busmaatschappijen om zo gemakkelijker arrangementen aan te bieden.

Jongste aanwinst van de Fletcher Hotel Group BV is hotel De Haan in het Gelderse Ooij. Voormalig eigenaar Roel de Haan gaat per 1 oktober met pensioen. Nieuwe uitbater wordt Patrick van de Haspel. De nieuwe naam van het hotel wordt De Gelderse Poort.

Reageer op dit artikel