nieuws

Geen hotel aan Amersfoortse Kleine Haag

Horeca

Er komt geen hotel aan de Amersfoortse Kleine Haag. Dat laat de Van den Tweelgroep, eigenaar van Kloostersalons Mariënhof, weten. De Van den Tweelgroep is wel druk in gesprek met de gemeente over de komst van een viersterrenhotel naar Vathorst. Eerder deze week presenteerde het Amersfoortse gemeentebestuur de nota horecabeleid 2005-2010. Daarin wordt uitgegaan van de komst van een hotel bij de Mariënhof.

Desgevraagd laat horecadirecteur Rozenbroek echter weten dat de Van den Tweelgroep ’geen enkele belangstelling’ heeft om daar een hotel te beginnen. Wel zegt hij druk met het stadsbestuur in gesprek te zijn over de opening van een hotel in Vathorst.

De Van den Tweelgroep, eigenaar van de Nijkerkse zakenman Gerard van den Tweel, heeft in Vathorst twee locaties op het oog. De eerste locatie ligt in de nabijheid van station Vathorst. Hier is door de gemeente al ruimte gereserveerd voor kantoren en een beursgebouw annex hotel. De voorkeur van de Van den Tweelgroep gaat echter uit naar een locatie onderaan de oprit bij de A 1 en in de buurt van woongigant Ikea.

Amersfoort bevestigt de gesprekken met de Van den Tweelgroep. Het stadhuis wil echter niets weten van de locatie bij de A 1. ,,Daar wordt gekeken naar inpassing van andere dingen. Het zwembad, bijvoorbeeld. Een hotel kan eigenlijk alleen bij station Vathorst komen,’’ zegt woordvoerder Van der Wal. De Van den Tweelgroep wil in Vathorst een viersterrenhotel met honderd tot honderdvijftig kamers beginnen.

De bouw zou in 2008 moeten starten en in 2010 gereed moeten komen. Andere hotels en congrescentra van de Van den Tweelgroep zijn Het Ampt van Nijkerk en het Hart van Holland in Nijkerk en de Heerlickheid van Ermelo. Daarnaast bezit Van den Tweel diverse hotels op Curaçao.

Reageer op dit artikel