nieuws

Veiling markant ‘Stalin-hotel

Horeca

Negen partijen hebben zich ingeschreven voor de veiling van het hotel Oekraïne in de Russische hoofdstad Moskou. Dat heeft het hoofd van het departement vastgoed van de gemeente, Vladimir Silkin, gezegd tegenover het Engelstalige dagblad The Moscow Times.

Het hotel is bekend om zijn gotische bouwstijl. De wolkenkrabber is in de jaren vijftig gebouwd in opdracht van de toenmalige Sovjet-dictator Jozef Stalin. De meeste gasten hebben in hun kamer uitzicht op de river de Moskwa.

De veiling begint bij een prijs van 4361 miljoen roebel (128 miljoen euro), schreef de krant dinsdag. Eerder dit jaar is het pand getaxeerd op 140 miljoen euro, maar in de vastgoedsector wordt er rekening mee gehouden dat de verkoop veel meer kan opbrengen. Het hotel ligt in de buurt van het Expocenter, waardoor het ook in het voorjaar en najaar gasten trekt.

Het hotel, dat in 1957 klaar was, heeft 34 verdiepingen en 864 kamers. Het viersterrenhotel voldoet niet meer aan de eisen van de tijd. De nieuwe eigenaar zal er voor ettelijke tientallen miljoenen euro’s in moeten investeren.

Reageer op dit artikel