nieuws

Zorginstelling kiest voor showkoks

Horeca

Zorggroep Noord-Limburg wil gaan werken met showkoks. De koks moeten voor het oog van de bewoners gerechten bereiden. Het gaat hierbij om het zogeheten culinair playbacken. De maaltijden worden kant-en-klaar aangeleverd.

Dat blijkt uit de toekomstplannen die de zorgorganisatie heeft gepresenteerd. Daaruit blijkt dat de rol van de koks nogal beperkt blijft. De showkoks maken in het bijzijn van de bewoners nog wel soepen en sauzen en ze mogen de groente afgieten. De verdere handelingen gebeuren elders, omdat er gewerkt wordt met kant-en-klare maaltijdcomponenten.

De nieuwe werkwijze van de koks is goed voor het welzijn van de bewoners, zo meldt het plan. ‘Doordat bezoekers zien dat er iemand met de maaltijden bezig is en dit ook ruiken, ontstaat het idee dat er daadwerkelijk wordt gekookt’, aldus een passage uit het plan, genoteerd door De Limburger.

Reageer op dit artikel