nieuws

Enkco wil beperkte doorstart maken met Udema

Horeca

Fabrikant van vleessnacks Enkco uit Holten heeft nog niet haar intrek genomen in de panden van het naastgelegen bedrijf Udema, dat onlangs failliet werd verklaard. De gemeente Rijssen-Holten staat positief tegenover de plannen van Enkco voor een doorstart in een afgeslankte vorm. Directeur Dommerholt van Encko hoopt ongeveer 20 oud-werknemers van Udema in dienst te kunnen nemen. Er wordt nog gewerkt aan een vergunning.

De gemeente staat wel positief tegenover het voorstel van Enkco om het pand en enkele werknemers van Udema over te nemen, maar wil daarbij het belang van omwonenden niet uit het oog verliezen. Bovendien had de gemeente Rijssen-Holten overeenstemming met Udema over de overname van de grond. De gemeente wil garanties dat de gronden over twee jaar opgeleverd worden.

Er is op het terrein van Udema onder andere ammoniak en een elektriciteitscentrale aanwezig. De gemeente wil goed in beeld brengen hoe het met verantwoordelijkheden bij calamiteiten is geregeld. Ook hanteert Enkco andere werktijden dan Udema. Er is door Enkco formeel ook nog geen vergunning ingediend, maar de gemeente zegt wel toe die met de grootst mogelijke haast in behandeling te zullen nemen.

Reageer op dit artikel