nieuws

Alcohol terug in schappen tankstations

Horeca

Pomphouders gaan vanaf november weer wijn en bier verkopen. Ze willen daarmee een proefproces ontlokken, omdat ze genoeg hebben van het verbod op de verkoop van alcoholhoudende drank dat elf jaar geleden werd ingesteld.

Alcohol terug in schappen tankstations

Dat meldt De Telegraaf. Op minstens vijf locaties in het land worden de schappen volgende maand bevoorraad met witte en rode wijn en bier. Vervolgstap is het aanbod uitbreiden met sterke dranken.

De belangenvereniging van tankstationhouders Beta verwacht dat de nVWA direct ingrijpt en boetes gaat uitdelen. Beta-voorzitter Ewout Klok zegt in het artikel dat ze desnoods doorgaan tot het Europese Hof.

Volgende maand is het exact elf jaar geleden dat het toenmalige paarse kabinet onder leiding van minister-president Wim Kok besloot dat tankstations geen alcoholhoudende dranken meer mochten verkopen in verband met de negatieve gevolgen voor de verkeersveiligheid.

Reageer op dit artikel