nieuws

AH en Spar ondermaats in hygiëne

Horeca

DOETINCHEM – Albert Heijn en Spar scoren ver ondermaats op het gebied van hygiëne in de winkels. Coop doet het op dit vlak juist heel erg goed. Qua sfeer doen Jumbo en Super de Boer het uitstekend.

AH en Spar ondermaats in hygiëne

Dat blijkt uit onderzoek van Check Your Service in opdracht van Elsevier Retail, waarbij 24 supermarkten van zes formules zijn beoordeeld op de elementen sfeer en hygiëne. Mystery shoppers van het onderzoeksbureau hebben de prestaties van Coop, Plus, Albert Heijn, Spar, Super de Boer en Jumbo beoordeeld en vergeleken.

Op het onderdeel hygiëne scoren de zes supermarktketens gemiddeld een 7,1. Hierbij valt vooral op dat Coop zijn zaken uitstekend voor elkaar heeft en dat Spar en Albert Heijn de nodige steken laten vallen. Coop krijgt complimenten van de mystery shoppers: ‘Een zeer frisse en opgeruimde supermarkt. Dit valt erg op. Er is veel zorg besteed aan de puntjes op de i. Alles glimt en blinkt.’ AH kan daarentegen nog een hoop verbeteren. ‘Op de vloer van de versafdeling liggen bonen, verspreid over de vloer. Overal ligt stof, kauwgom en stukjes draad.’

Sfeer
Op het onderdeel sfeer zijn de onderlinge verschillen een stuk kleiner. Jumbo en Super de Boer besteden in de ogen van de klant zeer veel aandacht aan sfeer in de winkel. Spar scoort ook op dit aspect het laagst. Op hygiënegebied zijn de 24 supermarkten getoetst op de properheid per afdeling, de netheid van de koelingen en de vloer. De volgende elementen waren van doorslaggevend belang voor het beoordelen van de sfeer: geur in de winkel, muziek, temperatuur, verlichting en de glimlach van de medewerkers. De mystery shoppers heben niet specifiek gelet op de naleving van de strenge HACCP-regels, maar zo veel mogelijk met klantenogen gekeken.

Reageer op dit artikel