nieuws

Angst voor identiteitsdiefstal bij M&S

Horeca

LONDEN – De persoonlijke gegevens van 26.000 werknemers van de Britse winkelketen Marks & Spencer zijn gestolen. De gegevens stonden op een laptop die bij een externe drukkerij is gestolen, waardoor gevreesd wordt voor identiteitsdiefstal.

Angst voor identiteitsdiefstal bij M&S

Dat melden de Britse media. Op de computer staat een bestand met de namen, salarisdetails, verzekeringsnummers en thuisadressen van alle werknemers van het bedrijf. Deze lagen bij de drukkerij die een brief zou afdrukken voor werknemers over hun veranderde verzekering.

Tijdens een inbraak op 18 april is de laptop met deze gegevens gestolen. Aangezien deze alleen met een wachtwoord beschermd zijn, vreest de retailer nu dat criminelen de gegevens gaan misbruiken. M&S heeft al zijn werknemers geinformeerd en gemaand extra op te letten bij ongewone gebeurtenissen.

Reageer op dit artikel