nieuws

Arrestaties in zaak moord winkelier

Horeca

AMSTERDAM – Drie mannen en een vrouw die betrokken zouden zijn geweest bij de moord op Erkan Yildiz, in zijn avondwinkel in Amsterdam-Noord, zijn de afgelopen dagen aangehouden. De vier, allen niet ouder dan 24, zijn donderdag, vrijdag en zaterdag opgepakt in Zaandam, Amsterdam en op Sint-Maarten.

Arrestaties in zaak moord winkelier

De politie heeft een bruikbare tip gekregen en sluit nieuwe aanhoudingen niet uit. De drie mannen zitten nog vast, de vrouw is vrijgelaten.De 29-jarige winkelier werd begin februari door zijn hoofd geschoten. Een week voor de moord pleitte Yildiz nog in het televisieprogramma Premtime voor een hardere aanpak van overvallers. Zijn winkel, La Nuit aan de Waddenweg, was in anderhalf jaar tijd al drie keer overvallen. De vierde overval werd hem fataal.

De dodelijke beroving maakte de discussie over de veiligheid van winkeliers weer erg actueel. In de Tweede Kamer werd geroepen om maatregelen die ondernemers meer mogelijkheden geven om zichzelf te beschermen.

Zorgen
In De Telegraaf zeggen de Amsterdamse burgemeester Job Cohen en MKB-voorzitter Ferry Houterman vandaag dat ze zich zorgen maken over de gewelddadige roofovervallen op vooral kleinere ondernemers. Steeds vaker zien jonge ondernemers dat als een reden om geen eigen winkel te openen in Amsterdam. Doordat grotere zaken steeds beter zijn beveiligd, bezoeken criminelen vaker de kleinere buurtwinkels.

Reageer op dit artikel