nieuws

Bokbierfestival weer drukker

Horeca

De Beurs van Berlage in Amsterdam was onlangs weer even het Mekka voor de bierliefhebber. Liefst 49 bokbieren konden er geproefd worden tijdens het 23e Pint Bokbierfestival.

Bokbierfestival weer drukker

Coördinator Rob Vos meldt dat er verspreid over drie dagen ruim negenduizend bezoekers zijn geweest. Duizend meer dan vorig jaar. ‘En in totaal hebben we er zo’n veertienduizend liter bokbier doorheen gejaagd.’ Volgens Vos heeft het succes van het festival ook een keerzijde. ‘Op zaterdag- en zondagmiddag kunnen er nog wel een paar mensen bij, maar het moment dat we een keer ‘nee’ moeten verkopen komt dichterbij.’ Daarnaast trekt het festival steeds meer jongeren. Gunstig natuurlijk, maar het zorgt ook voor extra agressie. ‘We hebben geen echte problemen gehad, maar het uitgaansleven verhardt en dat gaan wij nu ook merken. Sommigen maken bij de ingang al problemen, en dan hebben ze nog niets gedronken.’

Reageer op dit artikel