nieuws

Claes waarschuwt over rookbeleid

Horeca

Horecaondernemers moeten veel actiever aan de slag met een rookbeleid. Niemand kan meer achterover leunen en wachten tot collega’s iets gaan doen. We kunnen nog een jaar laten zien dat het ons menens is. Creëer in uw zaak een rookvrije zone en zorg ervoor dat we in de toekomst nog iets te kiezen hebben.

Claes waarschuwt over rookbeleid

Met die stellige bewoording waarschuwt directeur Jeu Claes van Koninklijk Horeca Nederland (KHN) zijn leden. Claes doet zijn uitspraak in Horeca Nederland, het ledenblad van de branchevereniging. Hij reageert in het artikel op achterstand die de horeca heeft op het Stappenplan over een rookverbod.

Claes voegt aan zijn waarschuwing toe dat inspanningen, zoals die van bijvoorbeeld anti-rookverenigingen, enigszins genuanceerd moet worden. ‘We laten ons niet beïnvloeden of het hoofd op hol brengen door anti-rookorganisaties die felle geluiden laten horen. Dat zijn meningen van een kleine groep mensen die het uiterste willen met betrekking tot roken in de horeca.’

Claes vervolgt: ‘De Nederlandse horeca heeft ook te maken met groepen die willen blijven roken, met name het merendeel van de cafébezoekers. Wij willen gastvrij zijn voor zowel rokers als niet-rokers. Iedereen is welkom’.

Uit recent onderzoek blijkt dat vooral cafés, fastfoodbedrijven en discotheken achterlopen ten opzichte van het Stappenplan. Dit plan bevat een tijdsschema waarin er in enkele jaren wordt toegewerkt naar een deels of geheel rookverbod per sector.

Reageer op dit artikel