nieuws

Derde ster ‘valt’ in België

Horeca

Niet Nederland, maar België strijkt vandaag met de eer een nieuw driesterrenrestaurant te mogen verwelkomen. Michelin kende vanmiddag tijdens haar persconferentie op de BBB te Maastricht een derde ster toe aan het Hof van Cleve te Kruishoutem.

Derde ster ‘valt’ in België

Het “Hof van Cleve” werd rond 1870 gebouwd op een heuvelrug van 60 meter hoog, waar Vader Cleve in 1914 sneuvelde toen het huis als uitkijkpost diende en beschoten werd. Zoon Cleve woonde hier, als eenzame kluizenaar, van 1914 tot 1970 . hij overleed, op 87 jarige leeftijd.Het was een wat verloren hoeve in het voorportaal van de Vlaamse Ardennen. Sierlijk gebogen in een landschap dat kunst verraadt.

En zoals het hoort in een “kunstige” omgeving, triomfeert kunst in het restaurant. Deze werd aangekocht in samenspraak met één van Vlaanderens meest bekende kunsthandelaars en tevens vriend aan huis: Emiel Veranneman. Er zijn werken van o.a. Raveel, Dodeigne, Van Mechelen, Permeke, Bram Bogart, Gilioli enz.

Overal wordt getracht kunst, omgeving, interieur en last but not least, keuken aan de gasten te laten proeven om zo, hun smaak, terug te vinden van een vernieuwde visie van het traditionele restaurant.

De naam “ Hof van Cleve” is zo een visitekaartje van een verfijnde, hedendaagse seizoengebonden keuken met respect voor traditie en kwaliteit en met de klemtoon op smaak en elegantie. In een tijd waarin de hele wereld met een muisklik binnen handbereik ligt, trachten zij er voor te zorgen dat de wisseling van de seizoenen niet in de vergeethoek geraakt. De keukenbrigade staat onder leiding van Peter Goossens.

Reageer op dit artikel