nieuws

FNV Horeca stapt uit HorecaVakPunt

Horeca

Zowel Koninklijke Horeca Nederland als de beroepsverenigingen willen geen norm stellen aan de arbeidstijden voor HorecaVakPunt-leerlingen, zij vinden de arbeidstijdenwet voldoende. FNV Horeca heeft daarom besloten uit HorecaVakPunt te stappen.

FNV Horeca stapt uit HorecaVakPunt

FNV Horeca vindt dat de positie van de leerling centraal moet staan. ‘Fatsoenlijke arbeidstijden met als norm 38 uur per week, bestaande uit een schooldag en werkdagen van acht uur. Daarnaast mag een leerling eenmaal per maand een weekend vrij zijn als daar om gevraagd wordt,’ aldus de horecavakbond.

Andere partijen binnen HorecaVakPunt schaarden zich niet achter dit uitgangspunt van de FNV. Deze laatste heeft daarom besloten uit het samenwerkingsverband te stappen.

HorecaVakPunt is een samenwerkingsverband dat onderwijs en bedrijfsleven dichter bij elkaar brengt.

Reageer op dit artikel