nieuws

FNV Horecabond daagt Kooistra voor de rechter

Horeca

De FNV Horecabond daagt horecaondernemer Sjoerd Kooistra voor de rechter wegens faillissementsfraude en leeftijdsdiscriminatie. De bond wil via een kort geding afdwingen dat de ondernemer twee leden weer in dienst neemt bij De Brasserie in Groningen, waar ze vijftien en negentien jaar gewerkt hebben.

FNV Horecabond daagt Kooistra voor de rechter

‘Hun tijdelijke contracten zijn niet verlengd, omdat zij gezien hun leeftijd van vijftig en 56 jaar niet meer zouden passen in het bedrijf. Dat is leeftijdsdiscriminatie’, aldus een woordvoerster van de Horecabond. Bovendien geldt het tijdelijk contract dat de twee na een doorstart uit een faillissement van De Brasserie moesten accepteren, volgens de bond gezien hun arbeidsverleden als een vast contract.

Het kort geding dient dinsdag voor de rechtbank in Groningen. Met deze zaak hoopt de FNV-bond een voet tussen de deur te krijgen bij Kooistra. De horecaondernemer ligt al enige tijd onder vuur in onder meer Groningen en Amsterdam, omdat bedrijven die hij verpacht regelmatig betrokken zijn bij faillissementen.

De Brasserie is volgens de Horecabond in 1998 door Kooistra overgenomen en in 2003 meegezogen in een faillissement om vervolgens een doorstart te maken. Zowel de huidige pachter Horeca Combinatie Groningen als de verpachter Plassania, met als eigenaar Kooistra, heeft de FNV-bond voor de rechter gedaagd.

Reageer op dit artikel