nieuws

Friese droge worst

Horeca

Fryslân Culinair gaat de komende twee maanden de Friese droge worst van slagerij Weidenaar uit Dokkum verwerken in een aantal gerechten.

Friese droge worst

‘We willen dit typische Friese product promoten’, vertelt Daniëlle Buijs namens Fryslân Culinair, een samenwerkingsverband van tien Friese restaurateurs. Om de slagers een hart onder de riem te steken na de moeilijke tijd met de mkz-crisis, koos de regionale restaurantorganisatie voor ondersteuning van deze droge worst, licht de woordvoerster toe. ‘We gaan de worst op zo puur mogelijke wijze verwerken zodat de smaak optimaal tot zijn recht komt’, laat Buijs weten.
Op 4 augustus vond een worstproeverij plaats in restaurant De Gasterie in Hindeloopen. Uit de 37 inzendingen selecteerden twee keurmeesters vijf worsten. Een jury koos daaruit de winnaar.

Reageer op dit artikel