nieuws

Groente- en fruitautomaten voor cateraars

Horeca

AGF Promotie Ne­derland (AGFPN) overlegt met diverse grote contractcateraars over de verkoop van groenten en fruit via verkoopauto­maten. Er is ervaring opgedaan met het concept Fresh­day Vending, meldt communicatiemanager Auke Heins van AGFPN.

Groente- en fruitautomaten voor cateraars

Onder meer Sodexo en Albron heb­ben interesse om het afzetsysteem te gaan toepassen. Momenteel staan er vijf auto­maten van Freshday Vending op proeflocaties, meldt het Agrarisch Dagblad.

Freshday Vending is niet het enige automatenconcept voor verkoop van groente en fruit in Nederland. The Greenery kent een dergelijk systeem met Fresh Tapas. Dat won in november 2007 nog de Jaarprijs van het Voedingscentrum. Best Fresh automaten heeft het concept Sportfruit.