nieuws

Herfstzon redt seizoen ijssalons

Horeca

Het zeer zonnige najaarsweer zorgt voor een enorme omzetpiek bij ijssalons. Veel ijszaken hebben hun winterstop zelfs enkele weken uitgesteld, om zo flink te profiteren van het uitzonderlijke fraaie weer.

Herfstzon redt seizoen ijssalons

‘Normaal gaan we begin oktober dicht, maar nu blijven we tot het einde van de maand open. Het is ontzettend druk’, aldus een medewerker van ijssalon Capri in Rotterdam in De Telegraaf. ‘De zomer was een drama, maar nu is het extra druk. Normaal verkopen we rond deze tijd veel meer koffie dan ijs, maar nu willen mensen nog wel graag wat kouds’, aldus een werkneemster van koffie- en ijssalon Florencia in Den Haag.

Erg hard in deze periode van het jaar loop het yoghurtijs. Daarnaast scoren speciale herfstsmaken zoals gember- en speculaasijs erg goed. De warme herfstzon komt voor veel ijssalons als geroepen. De afgelopen zomer behaalden veel ijssalons door het tegenvallende weer lagere omzetten dan verwacht.

Meer informatie over ijs in het IJsdossier

Reageer op dit artikel