nieuws

H&M verdubbelt de omzetgroei

Horeca

STOCKHOLM – De Zweedse modegigant Hennes & Mauritz boekte in maart een omzetstijging van 29 procent in vergelijking met dezelfde maand een jaar eerder. Dit betekent bijna een verdubbeling van de omzetgroei in vergelijking met februari.

H&M verdubbelt de omzetgroei

Dat heeft H&M vanmorgen bekendgemaakt. De autonome omzetgroei van winkels die minimaal een jaar open zijn, bedroeg volgens de cijfers 17 procent. De omzetstijgingen liggen een stuk hoger dan vantevoren werd verwacht door analisten.

Het warme weer in maart droeg volgens H&M sterk bij aan de omzetstijging. Daarnaast profiteerde het bedrijf naar eigen zeggen ook van positieve kalendereffecten, met meer winkeldagen. De goede verkopen van de nieuwe Madonna-collectie deden ook een duit in het zakje.

Reageer op dit artikel