nieuws

Hotel California beste horecanummer

Horeca

De Nederlandse horeca vindt het nummer Hotel California van de Amerikaanse band The Eagles het beste horecanummer aller tijden. Het nummer Hoogste Tijd van André Hazes en Het Kleine Café aan de Haven van Vader Abraham completeren de top drie van beste nummers.

Hotel California beste horecanummer

Dat blijkt uit een onderzoek van Zibb.nl/horeca, dé website voor horecaprofessionals. De afgelopen maand konden bezoekers van de site hun stem uitbrengen op nummers waarin de horeca op de één of andere manier een belangrijke rol speelt.

Opvallend is dat twee artiesten met twee noteringen vertegenwoordigd zijn in de top van de ranglijst. André Hazes staat met Hoogste Tijd (plaats 2) en Een Beetje Verliefd (4) in de lijst, terwijl Billy Joel met Piano Man (8) en Scene from an Italian Restaurant (15) genoteerd staat. Vijf van de nummers in de top vijftien zijn Nederlandstalig.

Zibb.nl/horeca is de website van de horecatijdschriften Misset Horeca, Snackkoerier en Catering Magazine. De website maakt onderdeel uit van zibb.nl, de grootste business-to-business-website van Nederland.

De gehele ranglijst
1. The Eagles – Hotel California
2. André Hazes – Hoogste tijd
3. Vader Abraham – Het kleine café aan de haven
4. André Hazes – Een beetje verliefd
5. Elvis Presley – Heartbreak hotel
6. The Doors – Alabama song
7. Deep Blue Something – Breakfast at Tiffany’s
8. Billy Joël – Piano man
9. Anouk – Lost (Hotel New York)
10. Chris Isaak – Blue Hotel
11. Little River Band – Home on Monday
12. Rowwen Heze – Bestel Mar
13. Supertramp – Breakfast in America
14. Guus Meeuwis – Het is een nacht
15. Billy Joël – Scene from an Italian restaurant

Reageer op dit artikel