nieuws

Hotels profiteren van mist en bom op Schiphol

Horeca

Honderden reizigers die donderdag zijn gestrand op Schiphol hebben de nacht doorgebracht in hotels of op de luchthaven. Passagiers op doorreis zitten vast doordat donderdag door dichte mist en de vondst van een vliegtuigbom in het nabijgelegen Vijfhuizen veel minder vluchten mogelijk waren.

Hotels profiteren van mist en bom op Schiphol

De luchthaven treft voorzieningen voor de opvang van ‘hooguit een paar honderd’ passagiers die hun reis niet hebben kunnen vervolgen en niet in een hotel zitten, meldde een woordvoerder van Schiphol donderdagavond.

Veldbedden, drank en broodjes zijn uit voorzorg besteld. De meeste passagiers zijn echter ondergebracht in hotels, benadrukte een woordvoerder van KLM. Het gaat in het geval van KLM om ongeveer duizend klanten.

De dichte mist en de bom uit de Tweede Wereldoorlog hebben het vliegverkeer op Schiphol de hele dag ernstig gehinderd. Tientallen vluchten werden geannuleerd of moesten uitwijken, nog meer vluchten liepen vertraging op.