nieuws

IJsbereiders laten ‘Icing with the Stars’ slagen

Horeca

Afgelopen zondag stikte het van de BN’ers op de IJsvak, de vakbeurs voor ijsbereiders. De prominenten waren aanwezig om samen met twintig ambachtelijke ijsbereiders binnen 10 minuten een bijzondere ijscreatie te maken ten bate van het goede doel SOS-Kinderdorpen. Het duo Sander Simons, oud RTL4-nieuwslezer, en Luc Blok van Luciano’s IJssalon wonnen de wedstrijd met hun creatie Sanders Dream.

IJsbereiders laten ‘Icing with the Stars’ slagen

Op de tweede plaats eindigde Brigitte den Ouden die samen met Klaas Wilting een bijzondere coupe bereidde. Als derde eindigde Theo Clevers van de gelijknamige IJssalon uit Grubbenvorst. Samen met vaste presentatrice van de IJsvak Lisette Hordijk bereidde hij een speciale coupe genaamd sosveilig@lisse.

Bekijk hier foto’s van de winnaars

Als basisproduct moesten de deelnemers de nieuwe ijssoort Morelia gebruiken. Dit ijs werd tijdens de eerste beursdag geïntroduceerd. Morelia is een SOS Kinderdorp in Mexico. Van elk verkocht Morelia-ijsje gaat €0,25 naar de SOS kinderdorpen, die dit op haar beurt weer doorgeeft aan Morelia in Mexico. Het is de bedoeling dat alle ambachtelijke ijssalons in het ijsseizoen 2006 deel gaan nemen aan dit project.

Bekijk hier de volledige uitslag van deze wedstrijd