nieuws

IJssalon betaald met verdwenen belastinggeld

Horeca

Een enorm bedrag aan belastinggeld, dat per ongeluk op een rekening van een alleenstaande vrouw uit Amsterdam werd gestort, lijkt te zijn gebruikt voor de aanschaf van een ijssalon. Het zou hierbij gaan om een ijszaak in het Utrechtse Hoog Catherijne.

IJssalon betaald met verdwenen belastinggeld

Dat blijkt uit het strafdossier, zo meldt De Telegraaf. Een 33-jarige vrouw kreeg vorig jaar per ongeluk 479.878 euro op haar rekening gestort. In plaats van het terug te storten, gaf ze het geld volgens eigen zeggen aan haar toenmalige vriend. Die besteedde het vervolgens aan een ijssalon, dure auto’s en een haartransplantatie.

De vrouw zit al geruime tijd in de gevangenis, omdat ze niet duidelijk is over waar het geld is gebleven. De vrouw, zelf justitiebeambte op het gerechtshof in Amsterdam, zegt dat ze is bedreigd door haar ex, om maar vooral niets te melden over deze zaak. De raadman van haar ex zegt dat zijn cliënt slachtoffer is van de sluwe Amsterdamse vrouw.

De advocaat van de 33-jarige vrouw is stomverbaasd over het feit dat ze in de gevangenis zit. ‘Ze is een ontzettend keurige vrouw met een 10-jarig dochtertje en een goede baan. Ze is geen aso, integendeel. Maar ze zit wél tussen de moordenaars en verkrachters in een zwaarbewaakte gevangenis. Ze is helemaal kapot’, aldus advocaat Harold Veen in het AD.

Reageer op dit artikel