nieuws

Kopers redden DA Drogisterijen

Horeca

LEUSDEN – DA Drogisterijen is gered. De Aletra Catial Partnership koopt de DA Holding, de DA Retailgroep en het DA merk. Daarnaast blijft ook de coöperatie met de ondernemers bestaan. Daarmee ontsnapt DA aan de penibele financiële situatie. Er volgt een nieuwe reorganisatie op het hoofdkantoor, waarbij 63 medewerkers hun baan verliezen.

Kopers redden DA Drogisterijen

Dat meldt DA in een verklaring. De bestaande contracten met ondernemers blijven ongewijzigd. Ook de positionering van het DA merk in de markt blijft gehandhaafd. Versterking van merk en formule in de markt is een van de speerpunten waarop de samenwerking is gebaseerd. De investeringsgroep neemt zelf geen zitting in het management maar zal wel vertegenwoordigd zijn in de Raad van Commissarissen.

Eerder deze week bleek dat bij DA het water aan de lippen stond. Verschillende leveranciers weigerden nog langer te leveren aan de formule vanwege te grote betalingsachterstand. De gesprekken met de investeerders liepen al enige tijd. Onderdeel van de overname is een verdere reorganisatie op het hoofdkantoor, waardoor nog 63 werknemers hun baan verloren. Eerdere reorganisaties zorgen dit jaar al voor het verlies van 95 banen. De nieuwe reorganisatie wordt per 1 juli doorgevoerd.

Reageer op dit artikel