nieuws

Kubik: internationale Award

Horeca

Tijdens de eerste internationale Event Design Conference in New York is Kubik Amsterdam in de prijzen gevallen. De specialist in geïntegreerde 3-D communicatie werd uitgeroepen tot ‘best-in-class’ in de Graphical Treatment-categorie. Kubik won de prijs voor het concept, ontwerp en uitvoering van de uiting van ABN AMRO in de Volvo Ocean Race op de gevel van het hoofdkantoor van de bank in Amsterdam.

Kubik: internationale Award

De Event Design Awards zijn bedoeld voor de beste ontwerpen binnen de kruisbestuiving tussen tentoonstellingen, evenementen en ruimtes. Kubik gebruikte ABN AMRO’s hoofdkantoor als canvas voor een negen verdiepingen hoge, opvallende sticker die de bekendheid van ABN AMRO’s deelname in de Volvo Ocean Race met twee boten moest verhogen. De illustratie werd gemaakt door Willem Brader van Artbox met behulp van 3D modelling software om realisme en diepte op het licht ronde en kegelvormige oppevlak te creëren. De illustratie werd geprint op meer dan 1200 m2 clear vision folie en onder extreme weersomstandigheden aangebracht vanuit een glazenwassersbakje.

“Het was een droomeinde van deze twee-daagse conferentie in het prachtige Puck-gebouw in New York’s artistieke Soho”, aldus Kubik strategy director René van Dijk. Hij was uitgenodigd om over de toekomst van de integratie van media in de evenementenbranche te spreken. “Toevallig had ik het prijswinnende ontwerp in mijn presentatie opgenomen om aan te geven dat ontwerpers hun eigen medium kunnen creëren, in dit geval de gevel van een kantoorgebouw”.

Van Dijk sloot zijn presentatie af met ‘The Big League Playground’. “Ik probeer de creatieven te inspireren met voorbeelden uit zowel de autonome kunst als reclame om hen te leren buiten de bestaande media te denken. Met behulp van enkele voorbeelden laat ik zien dat er vaak een dunne lijn loopt tussen kunst, reclame en omgevingsvervuiling. Creatieven moeten de verantwoordelijkheid nemen voor de ontwerpen die ze de wereld insturen omdat men in ons vak eerder spreekt over vierkante meters dan A-formaten.”

Op www.thinkubik.com wordt een overzicht gegeven van de projecten die Kubik recentelijk wereldwijd heeft uitgevoerd. Kubik is een wereldwijd opererende specialist in geïntegreerde 3-D communicatie met kantoren in Noord-Amerika en Europa en ruim 120 specialisten op het gebied van merkstrategie, ruimtelijk en grafisch ontwerp, project management en logistiek. Vanuit haar hoofdvestigingen in Toronto en Amsterdam ontwerpt en realiseert Kubik tentoonstellingsinzendingen, expo-design, retail-concepten, musea inrichtingen en grootschalige promotie evenementen voor internationale merken. Meer over de Event Design Conference op http://www.eventdesignforum.com.

Reageer op dit artikel