nieuws

Landal GreenParks breidt flink uit

Horeca

Landal GreenParks groeit de komende tijd flink. Het bungalowparkenbedrijf breidt uit in Zeeland en Friesland én opent op 1 januari een vakantiepark in de buurt van de Duitse hoofdstad Berlijn. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt.

Landal GreenParks breidt flink uit

Per 1 januari neemt Landal de verhuuractiviteiten over van het Zeeuwse park De Oesterbaai in het vissersdorpje Wemeldinge direct aan de Oosterschelde. Het gaat hierbij om 142 ruim opgezette villabungalows met in de direct nabijheid een golfbaan en mogelijkheden voor surfers en duikers.

In Friesland aan het Lauwersmeer werkt Landal aan de bouw van vakantiepark Esonstad. Volgend jaar moeten de eerste 144 woningen van het park af zijn. Landal Esonstad krijgt de beschikking over een zwembad, tennisbanen en diverse horecavoorzieningen. Veel woningen op het park beschikken over een eigen aanlegsteiger die te bereiken is via een speciale sluis met toegang tot het Lauwersmeer en de Waddenzee.

Tenslotte meldt Landal de opening van Landal Glubigsee in Duitsland. Op circa 65 kilometer ten zuidoosten van Berlijn opent het park op 1 januari haar deuren. Landal Glubigsee beschikt over 103 appartementen, bungalows, vrijstaande woningen en uitgebreide faciliteiten zoals restaurant, bar, vergaderruimte en sauna. De omgeving van het park bestaat uit grote meren, rivieren en bossen.

Er is al behoorlijk wat belangstelling voor het nieuwe Duitse park, zo laat directeur Bas Hoogland. ‘Onder andere vanwege het WK voetbal in Duitsland en de korte afstand van Berlijn. Het is nog geen uur rijden naar de Duitse hoofdstad. Met Landal De Oesterbaai op Zuid Beverland bieden we onze gasten een totaal nieuwe regio in Zeeland, als aanvulling op onze bestaande parken op Schouwen Duiveland. Ook verwachten we veel belangstelling voor het karakteristieke Esonstad aan het Lauwersmeer.’

Landal GreenParks maakt deel uit van de Cendant Vacation Network Group. Het bedrijf beheert en exploiteert ruim vijftig bungalowparken in Nederland, Duitsland, België, Tsjechië en Oostenrijk. Op jaarbasis overnachten 1,6 miljoen gasten bij Landal, die goed zijn voor totaal 8,1 miljoen overnachtingen. Op de parken en diverse kantoorlocaties werken totaal circa 2.500 medewerkers.

Reageer op dit artikel