nieuws

Latour pakt culinaire titel

Horeca

Restaurant Latour van hoteltopper Huis ter Duin in Noordwijk is winnaar geworden van de kookwedstrijd Grand Concours Laurent-Perrier. Chef-kok Marcel van Lier en gastheer Stan Kerckhoffs wonnen de zevende editie van de bekende wedstrijd op overtuigende wijze.

Latour pakt culinaire titel

De winnende wijn-spijscombinatie bestond uit gebraiseerde ossenstaart met gebakken bloedworst, knolselderijmousseline en een saus van madeira en ganzenlever. Hierbij werd een glas Madeira Barbeito, Single Harvest 1995 geschonken. De jury, bestaande uit onder meer Thérèse Boer en Marc van Gulick, vond de combinatie indrukwekkend. De wedstrijd werd gehouden in de Amsterdamse St. Olofskapel van het NH hotel Barbizon Palace.

De winnaars Van Lier en Kerckhoffs kregen de oorkonde, behorend bij de hoofdprijs, uitgereikt door directielid Alexandra Pereyre de Nonancourt van Champagne Laurent-Perrier. De wedstrijd werd georganiseerd door wijnkenner Jan van Lissum en smaakprofessor Peter Klosse van De Echoput in Hoog-Soeren. Totaal namen 42 teams deel aan de culinaire match.

Voor Restaurant Latour is het de tweede culinaire hoofdprijs binnen een jaar. Eind vorig jaar won het luxe restaurant de eerste dessertwedstrijd om de Roussillon Dessert Trophée. Toen waren Jos van Rossenberg en Eduard van der Toolen verantwoordelijk voor de winnende combinatie. Latour behoort bij de honderd beste restaurants van ons land. In de nieuwe Lekker staat de eetgelegenheid op plaats 74.

Reageer op dit artikel