nieuws

Mary Liu grijpt Gastvrijheidsprijs

Horeca

Mary Liu van restaurant Moy Fa in het Zeeuwse Axel is winnaar geworden van de prestigieuze Alliance Hennessy Gastvrijheidsprijs. Liu rekende af met geduchte tegenstanders van enkele Michelinzaken.

Mary Liu grijpt Gastvrijheidsprijs

Dat is maandagavond bekendgemaakt op de openingsdag van de culinaire vakbeurs EFFF in Maastricht. Tweede achter Liu werd Jaco van Hensbergen van restaurant Lambermon’s in Haarlem. Margreet den Boer van De Bokkedoorns in Overveen werd derde.

Naast de titel ‘Gastvrouw 2005’ ontving Liu ook een beeld van kunstenaar Lou Thissen. Daarnaast mag de Oosterse winnares op stage naar Chateau de Bagnolet in Frankrijk waar cognacspecialist Hennessy zetelt. Maurice Hennessy, erfgenaam van het beroemde Franse cognachuis, reikte de prijs uit aan Mary Liu.

Tijdens de prijsuitreiking sprak Mary Liu, die reeds 25 jaar in het horecavak zit, de hoop uit dat de jongere generatie het vakmanschap eveneens hoog in het vaandel houdt. Restaurant Moy Fa is aangesloten bij de organisatie Fine Eastern Restaurants, één van zeven deelnemende restaurantclubs.

Reageer op dit artikel