nieuws

McDonald’s troeft Burger King af met Shrek

Horeca

Fastfoodketen McDonald’s heeft Shrek voor de neus van zijn rivaal Burger King weggekaapt. Het ietwat lelijke, maar zachtmoedige monster uit de animatiefilms van DreamWorks moet de positie van McDonald’s op de kindermarkt verstevigen.

McDonald’s troeft Burger King af met Shrek

Het Amerikaanse concern sloot woensdag een overeenkomst met DreamWorks voor vier films. Daardoor kan goede sier worden gemaakt met de Shrek-figuren in bijvoorbeeld Happy Meals. Ook zijn andere promotionele activiteiten mogelijk.

Bij de eerste twee Shrek-films bezat Burger King die rechten. McDonald’s heeft ook nog een verbintenis met Walt Disney. Die loopt eind volgend jaar af. DreamWorks liet woensdag weten dat Ronald McDonald, de kindervriend van zijn nieuwe partner, geen rol zal krijgen in animatiefilms.