nieuws

Meer winst voor Sligro

Horeca

Het groothandels- en supermarktbedrijf Sligro heeft in de eerste helft van dit jaar een nettowinst geboekt van 21,8 miljoen euro. Dat is 16 procent meer dan in dezelfde periode van vorig jaar, zo maakte de onderneming donderdag bekend.

Meer winst voor Sligro

Sligro, dat onlangs met Sperwer de Edah-winkels overnam van Laurus, haalde een omzet van 757 miljoen euro. Dat is een toename van 0,5 procent vergeleken met het eerste halfjaar in 2005. De omzetstijging is te danken aan het nieuw verworven groothandelsbedrijf Inversco. Zonder overnames daalde de groepsomzet met 0,8 procent.

In de eerste jaarhelft kampte Sligro met prijsdruk, maar het bedrijf wist die op te vangen door de productmix te veranderen. Ook kocht het bedrijf scherper in. Daardoor bleef per euro omzet meer winst over dan vorig jaar. Het bedrijf gaat ervan uit die trend vast te houden.

Sligro denkt dat de marktomstandigheden voor de groothandelsactiviteiten verbeteren in het tweede halfjaar. De vooruitzichten voor de supermarktketens zijn volgens het bedrijf minder eenduidig.

In het derde kwartaal zal de overname van de zestig Edah-winkels worden afgerond. Sligro rekent op aanloopverliezen en financieringskosten van 80 miljoen euro. Het bedrijf durft geen verwachtingen uit te spreken over het resultaat van de nieuwe supermarktwinkels.

Reageer op dit artikel