nieuws

Omzet en winst Blokker knallen omhoog

Horeca

LAREN – Blokker boert goed. Vorig jaar boekte het concern van Jaap en Albert Blokker een nettowinst van 144 miljoen euro, een stijging met ruim 30 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. De omzet (in het gebroken boekjaar dat liep tot 27 januari) klom 6,6 procent tot 2,5 miljard euro.

Omzet en winst Blokker knallen omhoog

Dat maakte de onderneming bekend. Bij het concern behoren onder meer de winkelketens Blokker, Bart Smit, E-Plaza, Leen Bakker, Xenos, Casa, Intertoys, Marskramer, Maxi Toys, Tuincentrum Overvecht en de groothandel Trend Center. Alle ketens profiteerden van het herstel van het consumentenvertrouwen in Nederland. Vooral de speelgoedketens Bart Smit en Intertoys konden hier met een forse omzettoename van profiteren.

In het buitenland bleef het in België, maar vooral in Duitsland moeizaam met de consumentenbestedingen en daardoor met de omzet in de winkels van Blokker. In Frankrijk en Zwitserland ging het goed. De omzet in het nieuwe boekjaar (vanaf 28 januari 2007) laat een positieve ontwikkeling zien. Het zijn opnieuw de speelgoedketens die daarbij het voortouw nemen.

Reageer op dit artikel