nieuws

OV-jaarkaart voor vers bepleit

Horeca

Pierre Wind, bekend kok en voorvechter van het belang van eten, pleit voor invoering van een OV Jaarkaart voor vers. Wind ziet in de kaart een positieve tegenhanger van de vettax.

OV-jaarkaart voor vers bepleit

Dat meldt de website van Elsevier Voedingsmiddelen Industrie. Wind meldde het plan tijdens een bijeenkomst van Health Valley en Syntens over overgewicht in Nijmegen.

Wind presenteerde tijdens de bijeenkomst een tienpuntenplan om overgewicht te bestrijden. Naast een OV Jaarkaart voor vers wil hij de oprichting van een overkoepelende organisatie, omdat nu het overzicht volgens Wind ontbreekt.

Wind stelt dat als mensen meer weten over de samenstelling van producten, ze beter gaan eten. ‘Als je weet dat er in mayonaise meer dan een halve liter olie op één eierdooier zit, dan ga je er vanzelf minder van eten’.

De kok vindt dat het tijd wordt voor shockerende voorlichtingscampagnes. ‘Iedere doelgroep moet je op een andere manier aanspreken. Je moet shockeren, maar dat durven we niet’, aldus Wind, die denkt aan een campagne met daarin jongeren als skippybal met voetjes die zoveel eten dat ze ontploffen.

Reageer op dit artikel