nieuws

Politieparty kost half miljoen

Horeca

Het politiekorps Rotterdam-Rijmond legt het personeel flink in de watten met een enorm feest in het volledig afgehuurde Ahoy. Het feest, met vele bars, restaurants en drinktenten, kost ruim een half miljoen euro. De Rotterdamse politiek zet grote vraagtekens bij de kosten van het feest.

Politieparty kost half miljoen

Het feest op 14 januari wordt gehouden voor alle agenten en hun partners. De organisatie verwacht achtduizend feestgangers in een compleet ingericht Ahoy. De kosten worden beraamd op een half miljoen euro. ‘Onze agenten hebben best wel wat verdiend. Maar misschien had het net iets kleinschaliger gekund’, aldus voorman Ronald Sørensen van Leefbaar Rotterdam in De Telegraaf.

Volgens de korpsleiding kunnen de agenten en hun partners in Ahoy genieten van bars, restaurants, strandtenten, Arabische kashba’s, eetbarretjes, bruine kroegen en een compleet China Town. Daarnaast wordt er een flink aantal autowrakken naar binnen gesleept, die gebruikt kunnen worden om drankjes en hapjes op te zetten.

Naast Leefbaar Rotterdam zetten ook de SP en GroenLinks grote vraagtekens bij de kosten van het megafeest. ‘De Rotterdamse agenten mogen zeker in het zonnetje worden gezet, maar kan het niet wat minder?’, aldus SP’er Theo Cornelisse.

Een woordvoerder van de Rotterdamse korpsleiding zegt dat het met de kosten allemaal wel meevalt. ‘Gemiddeld kost dit feest 58 euro per persoon. Wij vinden dat zeer acceptabel, ook al omdat het niet ieder jaar plaatsvindt. Deze party is ons inziens dé manier om alle korpsleden te bedanken voor hun inzet’, aldus woordvoerster Henny Strooij.

Reageer op dit artikel