nieuws

Praxis investeert in veilige winkelvloer

Horeca

AMSTERDAM – Praxis heeft in alle vestigingen een nieuw toegangscontrolesysteem voor haar elektrische trucks geïnstalleerd. Daardoor kan beter worden gegarandeerd dat louter gecertificeerde en bevoegde medewerkers de trucks kunnen gebruiken.

Praxis investeert in veilige winkelvloer

Dat meldt Logistiek.nl. Het nieuwe systeem werkt met persoonlijke, unieke pincodes in plaats van contactsleutel`s. Daardoor is altijd te achterhalen wie in de truck gereden heeft. Het systeem schakelt bovendien de truck uit als deze meer dan een minuut niet gebruikt is.

Praxis liet voor de hef- en reachtrucks ook speciale opbergbakjes maken voor de veiligheidskettingen. Segers: “Die kettingen worden in de filialen gebruikt om een sectie van een winkelpad af te zetten als een last uit de stelling gehaald moet worden. De medewerker kan dan veilig en snel zijn werk uitvoeren, zonder dat er klanten in dát deel van het gangpad lopen.” De ketting is aan de uiteinden voorzien van magneten. Daarmee kan deze snel en eenvoudig worden bevestigd aan de stellingen. Bovendien blijft zo het aantal meters dat afgezet dient te worden flexibel en hoeft niet een heel gangpad afgesloten te worden.

Reageer op dit artikel