nieuws

RAI-duif bedreigt recordpoging champagnetoren

Horeca

De sensationele recordpoging tijdens de Horecava, om de grootste champagnetoren van de wereld te bouwen, wordt serieus bedreigd door rondvliegende duiven. Tijdens de opening van de vakbeurs werd de angst voor de gevreesde ‘RAI-duiven’ al uitgesproken.

RAI-duif bedreigt recordpoging champagnetoren

Woensdag 11 januari om circa 16.00 uur hopen medewerkers van Stok & Huisman en Hospitality Team 33065 champagneglazen succesvol te hebben gestapeld. Of het daadwerkelijk zover komt, is nog maar te vraag.

Maatregelen treffen
In een persschrijven laten de initiatiefnemers weten dat er naast trillingen ook duiven in de parkhal zorgen voor instortingsgevaar. ‘Ongelukkigerwijs zijn twee duiven de parkhal van de Amsterdam RAI in gevlogen. Tot dusver is het niet nodig geweest om maatregelen te treffen. Er wordt wel serieus rekening gehouden met een te ondernemen actie’, aldus Gert-Jan Stok van Stok & Huisman.

Wanneer de recordpoging lukt, neemt het Guiness Book of Records het record op in haar fameuze boek. Of het lang stand houdt, is nog maar de vraag. Gisteren meldde Gert-Jan Stok dat Peking heeft aangekondigd in 2008 rondom de Olympische Spelen het Hollandse record aan te vallen.

Emma Kinderziekenhuis AMC
De recordpoging tijdens de Horecava wordt gepresenteerd door tv-persoonlijkheid Robert ten Brink. Samen met Gert-Jan Stok plaats Ten Brink het laatste glas op de enorme toren. De glazen in de toren worden na de recordpoging verkocht waarbij de opbrengst gaat naar het Emma Kinderziekenhuis AMC.

Reageer op dit artikel