nieuws

Sterkok Royer verrast met vertrek

Horeca

Jean-Christophe Royer van het met één Michelinster bekroonde restaurant Christophe is weg uit Amsterdam. Royer heeft met stille trom zijn eetgelegenheid verlaten en zoekt zijn heil in het buitenland. Hij is inmiddels neergestreken in een ander deel van Europa.

Sterkok Royer verrast met vertrek

Royer gaat een guesthouse beginnen in Zuid-Spanje en heeft met terugwerkende kracht zijn sterrestaurant per 1 januari verkocht, zo meldt De Telegraaf. De Fransman geeft voor zijn verrassende en plotselinge vertrek als verklaring dat hij niet langer op zijn tenen wil lopen.

‘Ik heb altijd gezegd: als ik vijftig word, wil ik iets anders gaan doen. Het wordt een heterovriendelijk guesthouse. Het is een mooi vervolg op een druk leven. Nu ga ik een beetje relaxen’, aldus Royer die zijn restaurant in 1987 begon en na anderhalf jaar al een ster kreeg.

Het restaurant aan de Leliegracht wordt voortgezet door de Franse chef Jean-Joël Bonsens en sommelier Ellen Mansfield. De twee werken al jaren voor Christophe. Bonsens zelf veertien jaar. Het onroerend goed van de zaak is verkocht aan handelaar Bert Degenaar. Royer houdt het erboven liggende appartement aan. Hoeveel hij heeft geïncasseerd, wil Royer niet kwijt.

Reageer op dit artikel