nieuws

Strafzaken Bollywood-videotheken uitgesteld

Horeca

ROTTERDAM – De Rotterdamse politierechter wil meer informatie over de auteursrechten op Bollywood-films en Indiaase muziek. Strafzaken tegen 17 Hindoestaanse videotheken en belwinkels uit Rotterdam zijn om die reden uitgesteld tot op zijn vroegst augustus.

Strafzaken Bollywood-videotheken uitgesteld

De rechter wil een Brits bureau dat zegt de rechten van de film- en muziekindustrie te hebben, nader horen. Daarnaast moeten de verklaringen van FIOD-medewerkers duidelijk maken of de middenstanders illegaal geld verdienen met het doorgeven van de films en muziekstukken op cd, cd-rom en dvd.

Invallen
Begin 2005 deed de FIOD invallen bij een groot aantal Rotterdamse videotheken en belhuizen, die Bollywood-materiaal in de schappen hebben staan. Volgens Justitie zijn ze illegaal gekopieerd en hebben de ondernemers geen rechten afgedragen.

Reageer op dit artikel