Theo Ruijs voorzichtig over voorzitterschap KHN

Theo Ruijs voorzichtig over voorzitterschap KHN

Theo Ruijs wil eerst praten met bestuurders van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) alvorens hij een standpunt inneemt over een mogelijke kandidatuur als nieuwe voorzitter van KHN.

Hoe groot de kans is dat Theo Ruijs kandidaat blijft als opvolger van Hajé de Jager is nog onduidelijk. Wel is duidelijk dat de voordrachtcommissie van KHN Toon Naber naar voren heeft geschoven.

Ruijs werd in december door de sectorvoorzitters van KHN unaniem gevraagd om zich kandidaat te stellen voor het voorzitterschap. Hij sprak met de voordrachtcommissie, maar die kwam met Toon Naber als beoogd opvolger van Hajé de Jager.

‘Ik wil overzien wat er speelt en wat het beste is voor de vereniging. KHN is een vereniging vol uitdagingen van een sector in een moeilijke periode. Binnenkort heb ik een gesprek met een paar bestuursleden om over de situatie te praten’, aldus een bedachtzame Ruijs.

Op 1 juni spreekt de Ledenraad van KHN zich uit over de kandidatuur van de voordrachtscommissie. Het is reglementair mogelijk dat Ruijs of anderen zich als kandidaat opwerpen. Hajé de Jager stopt na het volmaken van twee termijnen als voorzitter van KHN.